مقالات اموزشی

سرور پشتیبان چیست؟!

سرور پشتیبان چیست؟!

ضعف‌های سیستم سرور پشتیبان خود را بشناسید … !

باید مراقب این موضوع باشید که داده‌های خود را در حین پشتیبان‌گیری از سیستم از دست ندهید، مانع خرابی شده، آرایه‌های ذخیره خود را رفرش کرده و برنامه‌ای برای پشتیبان‌ها و deduplication داشته باشید.

چرا سرورهای پشتیبان مهم هستند؟

انتظار می‌رود تجهیزات مرکز داده فناوری اطلاعات همچون یک سرور، به صورت موثری و بدون هیچ مشکلی کار کنند. با این حال ، موقعیت هایی رخ می‌دهد که در آن شکست‌های برنامه‌ریزی نشده صورت می‌پذیرد. تجهیزات در مراکز داده طوری ساخته نشده‌اند که برای همیشه دوام بیاورند اما هر از گاهی در معرض خرابی قرار می گیرند، از این رو نیاز به پشتیبان‌گیری است.

سرور پشتیبان چیست؟!سرور پشتیبان چیست؟!

سرورهای پشتیبان مهم هستند ، زیرا به عنوان آخرین راه‌حل برای سازمان‌ها به جهت بازیابی اطلاعات از دست رفته عمل می‌کنند؛داده‌ها ممکن است به عنوان مثال به دلیل خطای انسانی، خرابی تجهیزات یا بلایای فیزیکی از بین بروند. هر یک از این چالش‌ها نشان‌دهنده نیاز مرکز داده شما به داشتن سیستم‌های پشتیبان خوب است.

سرورهای پشتیبان مورد نیاز شما را می توان از راه دور یا در مرکز داده سازمان نگهداری کرد. به سازمان‌ها توصیه می‌شود که هم سرورهای پشتیبان در سایت و هم در خارج از سایت داشته باشند. قانون افزونگی سه گانه را به خاطر بسپارید: سه نسخه پشتیبان داشته باشید که یکی از آنها باید همیشه خارج از سایت نگهداری شود.

پس از ایجاد نسخه‌های پشتیبان، نیاز به تایید صحت این نسخه‌های پشتیبان ضروری است و می‌توان پشتیبان‌ها را برای نگهداری رمزگذاری کرد. اطمینان از راه‌اندازی، کارکرد و در دسترس بودن این سیستم‌های اضافی تنها شروعی برای جلوگیری از از دست رفتن داده‌ها است. مراحل بعدی شامل به‌روزرسانی‌های مکرر و روال‌های نگهداری کافی برای اطمینان از حفظ داده‌ها است.

بایدهای پشتیبان‌گیری سرور

مهم است که اطمینان حاصل شود که تمام پشتیبان‌گیری‌های سرور چهار بخش اساسی را پوشش می‌دهند:

تایید انتها به انتها: اطمینان حاصل کنید که داده‌های ارسال شده برای پشتیبان‌گیری با داده‌های منبع یکسان است. زمانی که نسخه پشتیبان در حال اجرا است، تایید انتها به انتها به صورت درون خطی انجام می‌شود، بنابراین هرگونه خطای شناسایی شده را می‌توان بلافاصله بدون نیاز به راه‌اندازی مجدد فرآیند تصحیح کرد.

سرور پشتیبان چیست؟!

خرابی داده: این امکان وجود دارد که داده‌های پشتیبان‌گیری شده با اضافه شدن داده‌های جدید به آن خراب شوند. این موضوع نتیجه بازنویسی داده‌های پشتیبان‌گیری شده هنگام اضافه شدن داده های جدید است. چند راه برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد. یکی از مشکلات این است که چندین داده از سرور به وسیله یک بازنویسی  3-pass یا  7-pass پاک می‌شود.

چالش پاک کردن داده‌ها این است که اگر داده های اصلی بدون ذخیره شدن پاک شده باشند، داده‌های جدید نمی‌توانند به داده‌های موجود اضافه شوند. یکی دیگر از گزینه‌ها، سیستم حذف‌سازی است که از مشکل داده‌های خراب جلوگیری می‌کند. Data Domain نمونه‌ای از یک سیستم ذخیره‌سازی حذف مجدد درون خطی است که از پردازش با سرعت بالا استفاده می‌کند و با پیکربندی‌های سیستم موجود و راه‌حل‌های شخص ثالث کار می‌کند. داده ها با خدمات حذف مجدد خراب نمی شوند.

تشخیص خطا و درمان: با گذشت زمان، درایوهایی که برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌شوند ممکن است از کار بیفتند، بنابراین دسترسی به آن فایل‌ها چالش برانگیزتر می‌شود. جایگزینی مداوم درایوها برای جلوگیری از خرابی می‌تواند کمک کننده باشد. مجددا سیستم‌های deduplication یک فرآیند پس‌زمینه را انجام می‌دهند که به شناسایی خودکار خطاها و تصحیح آنها قبل از ایجاد خرابی کمک می‌کند.

این سیستم ها همچنین به محافظت در برابر خرابی درایو دوگانه یا حذف درایوهای اشتباه در صورت خرابی کمک می‌کنند. چنین سیستم‌هایی شامل درایوهای یدکی در هر قفسه هستند که در صورت خرابی درایو به طور خودکار از کار می‌افتند، سپس سیگنالی را برای جایگزین کردن درایو خراب به مدیر ارسال می‌کنند.

سیستم را بازسازی کنید: هیچ سیستمی را نمی توان به طور کامل محافظت کرد، حتی با وجود مکانیسم‌های فوق. در بیشتر موارد این خرابی‌ها ناگهانی و فاجعه بار هستند، زیرا سیستم‌ها قبل از وقوع آنها را شناسایی نمی‌کنند. از آنجایی که یکپارچگی داده‌ها در اولویت است، سیستم‌های deduplication ممکن است بهترین گزینه باشند.

این سیستم‌ها از ابرداده‌های خود توصیفی استفاده می‌کنند که به بازسازی کامل سیستم در بدترین سناریوها کمک می‌کنند و می‌توانند این کار را در مدت زمان کوتاهی انجام دهند.

سرور پشتیبان چیست؟!

سیستم‌های Deduplication: نرم‌افزار Deduplication بخش‌هایی از فرآیند را در سرور پشتیبان توزیع می‌کند و تمرکز سیستم deduplication را بر روی تعیین منحصر به فرد بودن و نوشتن داده‌های جدید روی دیسک می‌گذارد. برای مثال، با استفاده از EMC’s Data Domain Boost، تنها داده‌های خاص سرور پشتیبان به سیستم Data Domain منتقل می‌شود. چنین سیستمی همچنین به برنامه‌های پشتیبان توانایی کنترل بر تکرار می‌دهد.

مزایای سیستم‌های Deduplication:

سرور پشتیبان چیست؟!سرور پشتیبان چیست؟!

سرعت: Deduplication سرعت ایجاد پشتیبان‌گیری را تا 50% افزایش می‌دهد بدون اینکه حتی پیکربندی پشتیبان‌گیری فعلی را تغییر دهد. سیستم های دارای این نرم افزار به دلیل توانایی آن در دستیابی به سرعت پشتیبان‌گیری بالا می‌توانند حدود 1.5 برابر بیشتر از نزدیک ترین رقیب خود عمل کنند.

آیا سرور پشتیبان به شما خدمت‌رسانی می‌کند؟

انتقال کارآمد داده‌ها: با یک سیستم حذف مجدد، فقط داده‌های منحصر به فرد باید از نسخه پشتیبان به سیستم منتقل شوند. این بدان معنی است که تا 99٪ داده کمتری باید در سرورها منتقل شود، حتی برای پشتیبان‌گیری کامل، که امکان استفاده کارآمدتر از منابع موجود را فراهم می کند.

آیا سرور پشتیبان به شما خدمت‌رسانی می‌کند؟

پیچیدگی: دیگر مجبور نیستید هزاران کارتریج نوار فیزیکی یا مجازی را مدیریت کنید، این امر تولید روزانه و عملیات بازیابی فاجعه را تا حد زیادی ساده می‌کند و زمان، تلاش و هزینه‌های مرتبط با کارتریج‌های نوار را کاهش می‌دهد.

آیا سرور پشتیبان به شما خدمت‌رسانی می‌کند؟

قابلیت اطمینان: تعادل بار خودکار حجم کاری پشتیبان در تمام مسیرهای موجود برای به حداکثر رساندن کارایی و بازدهی با سرویس حذف مجدد امکان پذیر است.

سرور پشتیبان چیست؟!

مسیرهای شکست خودکار را ارائه می‌دهند که قابلیت اطمینان پشتیبان‌گیری را بهبود می‌بخشد. این کار تضمین می‌کند که پشتیبان‌گیری‌ها همچنان اجرا می‌شوند، حتی اگر یک مسیر داده از بین برود، و در نتیجه درصد موفقیت کامل پشتیبان‌گیری بالاتر می‌رود.

گام‌های بعدی

نیاز به پشتیبان‌گیری از سرور برای داده‌ها را نمی‌توان بیش از این مورد تاکید قرار داد، زیرا آنها به عنوان آخرین راه‌حل برای داده‌های پشتیبان‌گیری شده و آرشیو در صورت خرابی سرور عمل می‌کنند.

پشتیبان گیری سرور نه تنها باید بتواند داده‌ها را بایگانی کند، بلکه به بازیابی آسان، در صورت درخواست، و در عین حال حفظ یکپارچگی داده‌ها کمک کند.

سیستم‌های Domain Data به این اهداف دست می‌یابند و در عین حال فضای ذخیره‌سازی مورد نیاز برای پشتیبان‌گیری و زمان مورد نیاز برای بازیابی و پشتیبان‌گیری از داده‌های مشتریان را کاهش می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *